0

Att rida eller promenera med häst i trafiken..

Det känns ju fullkomligt livsfarligt.
De gånger man faktiskt vågar sig på att rida upp till ridhuset, och det är väl typ en kilometer dit, så måste man rida på en liten asfaltsväg, om man inte vill rida på tågrälsen, och med en häst som min, som knappt vågar gå över där själv, så kommer han ju aldrig gå bredvid den, och dessutom kan det ju komma tåg, även om det mest går tåg på sommaren på den specifika tågrälsen.
Iallafall, så bilister, vissa saktar ner och tar det väldigt lugnt, och nästan ALLA av dom som saktar ner är unga, som relativt nyligen kanske tagit sitt körkort, medans dom som inte gör det, oftast verkar vara 35+ upp till pensionärer..
 
Det är inte det att hästen inte är trafiksäker, men vilken häst som helst skulle reagera om en bil blåste om i 100km/h knappt två meter ifrån den, plus att en häst kan reagera på något i ett dike och hoppa ut i vägen, och om en bil kommer i hög hastighet utan att hålla avståndet ordentligt så lär det ju smälla, och då är ju risken stor att båda häst, ryttare och föraren i bilen skadas, och kanske även dör.
 
Men man har läst bland kommentarer och sånt och även hört folk säga att 'hästar har inte i trafiken att göra', men hur kommer det sig då att det tas upp i Körkortsboken HUR man ska bete sig som bilist när man möter eller ska köra om en häst i trafiken? Tycker att folk som bor och kör bil i områden där det finns häst i trafiken ska tänka på att hästen är ett flyktdjur, så ser den något som dne tycker är läskigt/skrämmande kommer den sticka, och då kan den hamna mitt framför en bil.
 
Läste ett väldigt bra inlägg, DETTA som även hade bilder på olyckor mellan häst & bil, och jag själv tycker inte att det är någon trevlig syn.