2

Mitt Drömstall!

Hade tänkt att iallafall försöka beskriva mitt drömstall, har ju inget eget stall just nu men i framtiden så är väl iallafall min plan att kunna ha Lillebror och eventuella andra hästar hemma, vart nu hemma kommer att vara!
 
Själva stallbyggnaden vill jag ha i tegel, det brinner inte, minimalt med underhåll - oftast. Sen tycker jag att det är himla snyggt!
Hade tänkt att ha plats för iallafall fyra hästar det vill säga fyra boxar som är 3x3 meter, två på var sida om stallgången som enligt mig ska vara runt 2,4 - 3 meter bred. Så invändiga bredden lär ju isåfall vara 8,5 - 9meter, innervägg - innervägg.
Två boxar på bredden på vardera sida, blir ju 6meter, ska ju dock ha plats för sadelkammare och foderkammare, och vem vet hur stort det behöver vara? Hade iallafall tänkt att de invändiga måtten ska vara runt 8.5x15.
 
Inredningen i stallet, har två favoriter;
Antingen låga fronter med högre mellanväggar, typ såhär:
Bild från hammars.se
 
 
Eller murade väggar med trädörr, såhär ungefär:
Bild från finastehuset.blogspot.com
 

Har självklart även en liten dröm om det skulle bli en lösdrift istället för vanligt stall, och det är ju att ha ett ActiveStable, minimalt med arbete som krävs, dock känns det inte som omdet skulle löna sig om man bara har tre-fyra hästar.
Såhär visar ActiveStable's tillverkare ett exempel:
 Känns som sagt inte som att det skulle löna sig egentligen, speciellt inte med tanke på hur mycket pengar det skulle gå ut till att köpa det och få det på plats, även fast det självklart är dyrt ändå om man ska bygga stall eller lösdrift.